VERRE NAASTEN VIERT 40-JARIG JUBILEUM

Zaterdag 15 december vierde Verre Naasten haar 40-jarig jubileum. Ruim 400 genodigden waren hierbij aanwezig tijdens een jubileummiddag in Zwolle. In zijn openingstoespraak blikte directeur Klaas Harink dankbaar terug en ging hij in op de uitdagingen voor de toekomst. “Geloof delen wereldwijd is onze missie, maar we dachten er wel altijd bij ‘buiten Nederland’. Dat is niet meer vol te houden nu Nederland één van de meest geseculariseerde landen is. Daarom zijn we een pilot gestart met mission binnenland. Best spannend, wat als dit ten koste gaat van onze broers en zussen in het buitenland?”

In zijn toespraak sprak Klaas Harink ook het verlangen uit naar diepgaande relaties met de partners; ruim 80 kerkverbanden en organisaties in 30 landen wereldwijd. “Ik verlang naar een relatie waarin we écht samen optrekken; van elkaar leren, voor elkaar bidden, elkaar helpen en met elkaar meeleven, huilen en feesten. Taal en cultuur zijn vaak grote barrières, maar er kan en er moet meer!”

Verlegenheid
De betrokkenheid van de achterban noemt Klaas een grote uitdaging: “Ik zie een zekere verlegenheid. Durven we nog wel te spreken over wat het betekent als de ander Jezus niet aanneemt als Redder? Of voelt dat te oncomfortabel?” Harink voelt zich ook uitgedaagd om over de kerkmuren van de GKv heen te kijken: “Die uitdaging willen we aangaan, als Verre Naasten en als landelijk samenwerkingsverband van GKv-mission. We hebben veel te bieden, ook aan andere kerken. Daarom willen we andere kerken ook mogelijkheden bieden zich aan te sluiten.” Zo loopt er sinds dit jaar al een samenwerkingstraject met de mission-organisaties binnen de Nederlands Gereformeerde kerken. De toespraak van Klaas werd afgewisseld met een overdenking van bestuursvoorzitter dominee Albert Veerman en veel samenzang. Daarnaast stonden er diverse workshops op het programma en een Lagerhuisdebat.

De livestream van zaterdag 15 december kunt u hieronder terugzien. En op onze Facebookpagina delen we graag de foto's van afgelopen zaterdag met jullie. Om nog even na te genieten!

40 jaar Jubileumdag Verre Naasten

Geplaatst door Verre Naasten op Zaterdag 15 december 2018

Jubileumdag Verre Naasten middagprogramma

Geplaatst door Verre Naasten op Zaterdag 15 december 2018

SAMEN 40 JAAR

Verre Naasten bestaat 40 jaar en jullie vieren dat met ons mee! Daarom brachten wij de afgelopen weken 40 Spakenburgse harten rond bij 40 adressen in: Amersfoort, Arnhem, Assen, Appingedam, Balkbrug, Bedum, Best, Buitenpost, Bunschoten, Capelle aan den IJssel, Ede, Franeker, Gees, Groningen, Hulshorst, Kampen, Marrum, Rotterdam, Schildwolde, ‘t Harde, Veenendaal, Vleuten, Vlissingen, Wezep, Zwijndrecht en Zwolle. Alle 40 adressen hebben namelijk dit jaar ook een 40 jarig feestje te vieren. Allemaal van harte gefeliciteerd! We vinden het erg leuk om dit 40 jarig feestje samen met jullie te vieren.

Warme Bakker Klaas Hartog bedankt voor de heerlijke Spakenburgse harten!

JUBILEUMPUZZEL

Verre Naasten bestaat dit jaar 40 jaar!

Los onze jubileumpuzzel op en maak kans op een (h)eerlijk fair trade pakket t.w.v. 40 euro!
Download de puzzel hier (2 Mb/PDF).

Heeft u de oplossing van de puzzel al gevonden? Stuur de oplossing vóór 31 december 2018 naar Verre Naasten middels onderstaand formulier.

dhr.mw.fam.