“De jaren in Suriname staan me  niet heel duidelijk meer voor de geest. Ik ben er wel geboren, maar op mijn zesde verlieten we Suriname en gingen we als gezin weer terug naar Nederland. Wat ik me nog kan herinneren, is dat de laatste weken in Paramaribo spannend waren vanwege de vele soldaten op straat (staatsgreep in 1980 door Desi Bouterse). Daardoor waren we gedwongen om op het erf te blijven. Veel van mijn andere herinneringen raakten vermengd met beeldmateriaal en verhalen van mijn ouders en mijn oudere broer en zussen. Omdat ik zo jong was, voelde ik me nooit echt een ‘mission-kid’. Juist dat stukje informatie over mijn verleden in Suriname miste ik. Daar wilde ik meer over weten.”

Verleden
Het waren de laatste jaren waarin mijn vader (Ds. Karel Verlind) als zendeling werkte. In de jaren ’70 en begin jaren ’80 werd hij uitgezonden naar Suriname, vanuit de kerk van ’s-Hertogenbosch. Ik heb jaren geleden, na het overlijden van mijn ouders, een aantal bladen van  “Verre Naasten”  opgevraagd van die periode in Suriname. Zo kon ik nog eens de stukjes teruglezen. Heel bijzonder dat ik die mogelijkheid had! En prachtig om te lezen welke stappen mijn ouders hebben gezet om betrokken én praktisch hun liefde voor God en mensen uit te delen.

Geen vervolg
Ik weet dat mijn vader het jammer vond dat er na zijn vertrek uit Paramaribo geen vervolg kwam op het werk dat hij met mijn moeder en Gods hulp daar was gestart. Na hun vertrek bleef er een kleine huisgemeente over, die momenteel niet meer bestaat. Mede doordat de betrokkenen reeds zijn overleden.”