Een tijd geleden dacht ik dat ik mijn toekomstplaatje al helemaal ingekleurd was, op alle vlakken leek het allemaal perfect. Wanneer dan plotseling blijkt dat dingen anders lopen, heb ik  geleerd meer op God te vertrouwen. In plaats van teleurgesteld of boos te zijn op God, leer ik om Hem te volgen en Hem mijn toekomst toe te vertrouwen. God wil mij gebruiken voor Zijn werk en ik mag ook iets voor Hem doen!

 

Men vroeg mij of ik voorlichter voor Drenthe Mission I Verre Naasten wilde worden. In eerste instantie had ik zo mijn bedenkingen; andere mensen leken mij veel geschikter daarvoor. En was dit wel te combineren met mijn werk als verloskundige? Ik dacht erover na; ik wilde wel ‘iets’ voor God doen, misschien was deze taak dat ‘iets’ wel! Een paar maanden ervoor had ik God namelijk gevraagd of Hij mij wilde gebruiken voor Zijn werk, dus ik zag dit ook wel als een soort antwoord van Hem.

Tegen alle verwachtingen in                                                     

Ik ben zelf lid van een kleine kerk (GKv van Zuidbroek), jongeren nemen afscheid van de kerk. Ook in mijn direct omgeving merk ik dat. Dat is verdrietig. Toch geloof ik dat we, tegen de stroom in,  moeten blijven vertellen over God en daarin naar manieren moeten blijven zoeken. Wat mij betreft kan dat prima via social media. Ik merk dat Gods gewoon doorgaat met Zijn kerk, en dat Hij zoveel verschillende manieren gebruikt om Zijn Grootheid bekend te maken. Tegen alle verwachtingen in, bestaat onze voorlichtingsafdeling uit allemaal jongvolwassenen. Ze zijn allemaal bereid om vrijwillig mee te helpen! Als je dan ziet dat de kerken in Brazilië groeien is dat des te meer een motivatie om dat verhaal te vertellen in de Nederlandse kerken en een lerende houding aan te nemen. Ik vind het daarin een uitdaging om vooral ook jongeren aan te spreken en hen te motiveren voor mission.”