“Afgelopen zomer kreeg ik de vraag van Egbert Brink of ik communicatiemedewerker wilde worden bij West-Afrika Mission I Verre Naasten. Na een gesprek met hem over wat de taak precies inhield, kwam ik tot de conclusie dat deze taak voor mij geknipt was. Alles klopte op één of andere manier. Het was of God me een knipoog stuurde. Hij liet me zien dat hij me door en door kent en dat Hij mijn gebed om mij Zijn weg te laten zien gehoord had.

Ik was nog niet officieel lid van West-Afrika Mission I Verre Naasten of de eerste werkreis was al gepland. Eind juni vloog ik samen met Jan-Matthijs van Leeuwen en Egbert Brink naar de internationale conferentie in Yaoundé, Kameroen. Een reis die mij veel bracht. Ten eerste heb ik er een paar hele goede vrienden bij. Wat een zegen om door mensen heen God op een andere manier te leren kennen en te kunnen genieten van Zijn veelzijdigheid. Ik voel me enorm bemoedigd in mijn geloof door de getuigenissen die onderling gedeeld werden. Verhalen waar we ons in Nederland niets bij kunnen voorstellen.

Zorgverzekering
Ik leerde dat God ingrijpt op momenten dat er menselijk gezien geen uitweg meer is. In Afrika zijn dat soort momenten aan de orde van de dag en gebeuren er regelmatig bijzondere dingen. In Nederland hebben we God, denken we, onnodig gemaakt. We vertrouwen liever op de gezondheidszorg of verzekeringen dan op Hem. Het thema van de conferentie was armoede en ik ben me gaan beseffen dat wij op een andere manier dan in Afrika lijden aan armoede. Geen gebrek aan geld maar aan vertrouwen in God waardoor we hem ook minder aan het werk kunnen zien.

Teruggekomen uit Afrika kan ik mijn mond er niet meer over houden. De verhalen die ik hoorde, zoeken een weg naar buiten. Dat ik gevraagd werd om redactrice te worden voor de Naast was daarom eigenlijk geen verrassing meer: God kent mij door en door!”